Cursus Lightroom najaar 2017

 • Overzicht

  Nu inschrijvenen wees zeker van je plaats

   Groepscursus najaar 2017

  – Maandag 6 november
  – Woensdag 8 november
  – Maandag 13 november
  – Woensdag 15 november
  – Maandag 20 november

  Telkens van 20.00 tot 22.30 uur.


  Met mijn eenmanszaak wil ik je een perfecte, persoonlijke service garanderen. Cursisten ervaren het als een groot voordeel dat ze onmiddellijk weten met wie ze te maken hebben.

  Author's imageDanny LapsCursus Lightroom

   Nog een vraag?

  Klik hier & stel je vraag
  Een moment geduld aub.

 • Praktische info

  Het uniek concept

  Deze cursus is een nieuw, uniek concept waarbij je de Lightroom cursus volgt in een groep met maximaal 8 deelnemers. Dit garandeert een aanpak op maat in een gezellige sfeer.
  Tegelijk benadrukt dit onze filosofie waarbij we een cursus van topkwaliteit willen bieden met veel materiaal, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Je ontvangt hierbij een online cursus ter waarde van 95€, een cursusboek van 200 pagina’s in kleur, handige presets, overzichtsbladen en Lightroom advies van een expert.

  Kostprijs

  De kostprijs voor de cursus bedraagt 275 € voor de vijf avonden, inclusief alle cursusmateriaal en voorziening van drank en hapjes.

  We staan er garant voor dat je voor dit bedrag een uitstekende cursus met heel waardevol materiaal in de plaats krijgt, wat je nergens anders zal vinden.

  Wanneer?

  De cursus start om 20.00 uur en stopt om 22.30 uur. Er is een korte pauze voorzien.

  – Maandag 6 november 2017
  – Woensdag 8 november 2017
  – Maandag 13 november 2017
  – Woensdag 15 november 2017
  – Maandag 20 november 2017

  Je bent voor de cursus al welkom om je individuele vragen te stellen, of blijf gerust nog even op het einde. Zo neem je jouw vragen en problemen niet mee naar huis, maar krijg je onmiddellijk een antwoord of oplossing.

  Voor wie?

  Deze cursus is gericht op de serieuze fotograaf die professionele resultaten met zijn foto’s wil halen. Hieronder verstaan we dat je een krachtig archief wil opbouwen en pas tevreden bent wanneer je het maximale uit je foto’s hebt gehaald. Lightroom is een softwarepakket dat zowel gebruikt kan worden door amateur- en professionele fotografen. Wat zij gemeen hebben, is dat ze hun foto’s makkelijk willen terugvinden en in relatief weinig tijd een optimaal resultaat willen behalen in de nabewerking.

  Lightroom raden we niet aan bij fotografen die slechts af en toe fotograferen en waarbij de computer bijkomstig is. Deze gaan beter op zoek naar een andere oplossing met beperktere mogelijkheden.

  Je hoeft geen voorkennis van Lightroom te hebben, maar we verwachten wel dat je een goede basiskennis computer hebt.

  Door wie?

  Cursus Lightroom is een eenmanszaak van Danny Laps. Hierdoor weet je onmiddellijk met wie je te maken hebt. Hij is de lesgever en je contactpersoon die je de service voor, tijdens en na de cursus biedt. In de voorbije jaren heeft hij al een stevige reputatie opgebouwd met zijn cursussen, en manier van spreken. Met zijn ervaring als leerkracht weet hij precies hoe hij Lightroom aan je moet uitleggen, en als ICT’er kan hij je zowel op Windows als Mac helpen.

  Daarnaast won hij als fotograaf verschillende internationale prijzen, waaronder bij de prestigieuze fotowedstrijd “BBC Wildlife Photographer of the Year”.

  Waar?

  De cursus vindt plaats in Antwerpen (Ekeren).

  De locatie is vlot bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer (bus en trein). Er is voldoende parking naast de lesruimte, en deze is bovendien gratis.

  Na inschrijving ontvang je alle praktische info.

  Lightroom groepscursus


  Cursus info

  Inhoud van de cursus

  In een avondcursus van vijf lessen leer je de modules van Adobe Lightroom kennen. We besteden extra aandacht aan de twee belangrijkste modules: bibliotheek en ontwikkelen. Deze doorlopen we van begin tot eind, zonder enig detail over het hoofd te zien. De andere modules: kaart, boek, presentatie, afdrukken en web komen beknopt aan bod.

  Adobe Lightroom is een programma waarmee zowel amateur- als professionele fotografen hun foto’s kunnen archiveren, bewerken en publiceren. Het maakt niet uit in welk soort fotografie je bent gespecialiseerd: iedereen krijgt uitleg op zijn maat. In deze cursus leer je de hele workflow beheersen. We gaan op zoek welke stappen zinvol en overbodig zijn bij beeldbewerking. Je krijgt oplossingen aangeboden om zoveel mogelijk te automatiseren. Je krijgt praktische tips die je in handboeken niet krijgt. Je ziet elke stap voor je eigen ogen uitgelegd, en je kan onmiddellijk vragen stellen. Thuis kan je met precies dezelfde voorbeelden oefenen, uit het zorgvuldig samengesteld cursusmateriaal. Je zal avond na avond beter en beter worden in het stroomlijnen van je persoonlijke workflow. Na deze cursus zal je veel efficiënter foto’s kunnen bewerken.

  De cursus is volledig up to date = Lightroom CC / Lightroom 6.

  Opgelet: de cursus wordt gegeven in Lightroom CC. Deze versie bevat anno 2017 al meer functies dan Lightroom 6. Het goeie nieuws hierbij is dat alles dus is aangepast aan de laatste Lightroom update.

  Is een laptop en Lightroom nodig?

  Je hoeft niet over een laptop of een installatie van Lightroom te beschikken. Het is geen ‘hands on’ cursus waarbij iedereen achter de computer zit en alles meedoet. Daardoor zou veel tijd verloren gaan, en hiervoor bieden we een account aan op het professionele cursistengedeelte van deze website.

  Voor de module bibliotheek is het vaak zelfs eenvoudiger om van nul te beginnen, dan een bestaande bibliotheek volledig aan te passen. Je hoeft vooraf dus absoluut niet over Lightroom te beschikken.

  Je kan een gratis proefversie van Lightroom downloaden op de website van Adobe. Omdat het een intensieve cursus is, en je toch een danig bedrag betaalt voor zowel de cursus als het programma zelf, is het aangewezen om een definitieve keuze te maken voor Lightroom wat al je foto’s betaamt.

  Overzicht van alle cursusmateriaal & service

  Cursusmateriaal:

  – Syllabus van 200 pagina’s in kleur.
  – Volledige online cursus t.w.v. 95€ met toegang tot o.a. videotutorials en oefenbestanden.
  – Overzicht van handige sneltoetsen.
  – Set van handige Lightroom presets of voorinstelingen, persoonlijk samengesteld door Danny en nergens te koop. Exclusief voor cursisten, en iedereen is er héél enthousiast over!

  Service & support:

  – Mogelijkheid tot het gratis ontlenen van een beeldkalibratiesysteem.
  – 3 maanden online support, ingaand vanaf startdatum cursus, met professioneel support ticket systeem.
  – Binnen deze 3 maanden krijg je 1 uur gratis support via TeamViewer (t.w.v. 90 €)
  – Cursisten mogen eigen foto’s meebrengen waarover ze vragen hebben of om op te demonstreren.
  – Direct notes: Danny maakt notities voor jou. Na elke les krijg je ze onmiddellijk mee naar huis.

  Snelle beslissers:

  – Inschrijven voor 15/10/2017 geeft je recht op de volledige online cursus ‘Lightroom, panorama & HDR’ op dannylaps.be. Deze cursus bevat de basisbeginselen van panoramafotografie en HDR fotografie, en tal van leerrijke video’s met case study’s. Een cadeau t.w.v. 35€.

  Kwaliteit:

  – Een lesgever met een pedagogisch diploma, jarenlange ervaring met Lightroom & IT.
  – Kleinschalige cursus, met de intentie je echt te helpen en veel bij te leren.
  – Jammer genoeg geen cursus koken, bloemschikken of potten bakken beschikbaar. Dit lijkt misschien een grap, maar het feit dat we hier slechts 1 cursus aanbieden, een cursus Lightroom, wil héél véél zeggen over de kwaliteit, ernst en bekwaamheid!!!

  Syllabus:

  Klik op onderstaande afbeeldingen om enkele pagina’s uit de syllabus te bekijken.
  Om daarna te sluiten, druk op de escape toets of klik in het grijze deel naast de pagina.

  Klik hier om je nu in te schrijven