Cursus Lightroom mei 2015

 • Overzicht

  Nu inschrijvenen wees zeker van je plaats

  Met mijn eenmanszaak wil ik je een perfecte, persoonlijke service garanderen. Cursisten ervaren het als een groot voordeel dat ze onmiddellijk weten met wie ze te maken hebben.

  Author's imageDanny LapsCursus Lightroom

  Dinsdag 5 mei
  Donderdag 7 mei
  Dinsdag 12 mei
  Donderdag 19 mei
  Dinsdag 21 mei

  Van 20.00 tot 22.30 uur.

  Iets niet duidelijk?

  Stel hier je vraag.
  Een moment geduld aub.
 • Praktische info

  Het uniek concept

  De huiskamercursus is een nieuw, uniek concept waarbij je de Lightroom cursus volgt in een groep met maximaal 6 deelnemers. Dit garandeert een aanpak op maat in een gezellige sfeer.
  Tegelijk benadrukt dit onze filosofie waarbij we een cursus van topkwaliteit willen bieden met veel materiaal, tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

  Kostprijs

  De kostprijs voor de cursus bedraagt 275 € voor de vijf avonden, inclusief alle cursusmateriaal en voorziening van drank en hapjes.
  We staan er garant voor dat je voor dit bedrag een uitstekende cursus met heel waardevol materiaal in de plaats krijgt, wat je nergens anders zal vinden.

  Wanneer?

  De cursus start om 20.00 uur en stopt om 22.30 uur. Er is een korte pauze voorzien.

  – Dinsdag 5 mei
  – Donderdag 7 mei
  – Dinsdag 12 mei
  – Dinsdag 19 mei
  – Donderdag 21 mei

  Je bent voor de cursus al welkom om je individuele vragen te stellen, of blijf gerust nog even op het einde. Zo neem je jouw vragen en problemen niet mee naar huis, maar krijg je onmiddellijk een antwoord of oplossing.

  Voor wie?

  Deze cursus is gericht op de serieuze fotograaf die professionele resultaten met zijn foto’s wil halen. Hieronder verstaan we dat je een krachtig archief wil opbouwen en pas tevreden bent wanneer je het maximale uit je foto’s hebt gehaald. Lightroom is een softwarepakket dat zowel gebruikt kan worden door amateur- en professionele fotografen. Wat zij gemeen hebben, is dat ze hun foto’s makkelijk willen terugvinden en in relatief weinig tijd een optimaal resultaat willen behalen in de nabewerking.

  Lightroom raden we niet aan bij fotografen die slechts af en toe fotograferen en waarbij de computer bijkomstig is. Deze gaan beter op zoek naar een andere oplossing met beperktere mogelijkheden.

  Je hoeft geen voorkennis van Lightroom te hebben, maar we verwachten wel dat je een goede basiskennis computer hebt.

  Door wie?

  Cursus Lightroom is een eenmanszaak van Danny Laps. Hierdoor weet je onmiddellijk met wie je te maken hebt. Hij is de lesgever en je contactpersoon die je de service voor, tijdens en na de cursus biedt. In de voorbije jaren heeft hij al een stevige reputatie opgebouwd met zijn cursussen, en manier van spreken. Met zijn ervaring als leerkracht weet hij precies hoe hij Lightroom aan je moet uitleggen, en als ICT’er kan hij je zowel op Windows als Mac helpen.

  Daarnaast won hij als fotograaf verschillende internationale prijzen, waaronder bij de prestigieuze fotowedstrijd “BBC Wildlife Photographer of the Year”.

  Waar?

  De cursus wordt georganiseerd in Malle, provincie Antwerpen, België.

  De locatie is vlot bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Je kan makkelijk parkeren langs straat, of op de parkeerplaats 100m verderop. De eerste twee deelnemers die zich inschrijven kunnen indien gewenst gebruik maken van een ondergrondse staanplaats. Alle parkeermogelijkheden zijn gratis.

  Een week voor de cursus ontvang je nog de praktische info met gedetailleerde routebeschrijving.

  Cursus info

  Inhoud van de cursus

  In een avondcursus van vijf lessen leer je de modules van Adobe Lightroom kennen. We besteden extra aandacht aan de twee belangrijkste modules: bibliotheek en ontwikkelen. Deze doorlopen we van begin tot eind, zonder enig detail over het hoofd te zien. De andere modules: kaart, boek, presentatie, afdrukken en web komen beknopt aan bod.

  Adobe Lightroom is een programma waarmee zowel amateur- als professionele fotografen hun foto’s kunnen archiveren, bewerken en publiceren. Het maakt niet uit in welk soort fotografie je bent gespecialiseerd: iedereen krijgt uitleg op zijn maat. In deze cursus leer je de hele workflow beheersen. We gaan op zoek welke stappen zinvol en overbodig zijn bij beeldbewerking. Je krijgt oplossingen aangeboden om zoveel mogelijk te automatiseren. Je krijgt praktische tips die je in handboeken niet krijgt. Je ziet elke stap voor je eigen ogen uitgelegd, en je kan onmiddellijk vragen stellen. Thuis kan je met precies dezelfde voorbeelden oefenen, uit het zorgvuldig samengesteld cursusmateriaal. Je zal avond na avond beter en beter worden in het stroomlijnen van je persoonlijke workflow. Na deze cursus zal je veel efficiënter foto’s kunnen bewerken.

  De cursus is volledig up to date = Lightroom 5.7
  Vermoedelijk is in mei Lightroom 6 uit. Het is voor ons vanzelfsprekend dat de cursus dan wordt aangepast aan Lightroom 6, inclusief alle cursusmateriaal! Deze service zal u elders niet vinden.

  Is een laptop en Lightroom nodig?

  Je hoeft niet over een laptop of een installatie van Lightroom te beschikken. Het is geen ‘hands on’ cursus waarbij iedereen achter de computer zit en alles meedoet. Daardoor zou veel tijd verloren gaan, en hiervoor bieden we een account aan op het professionele cursistengedeelte van deze website.

  Voor de module bibliotheek is het vaak zelfs eenvoudiger om van nul te beginnen, dan een bestaande bibliotheek volledig aan te passen. Je hoeft vooraf dus absoluut niet over Lightroom te beschikken.

  Overzicht van alle cursusmateriaal

  – Syllabus van 200 pagina’s in kleur.
  – Login voor de website met toegang tot o.a. videotutorials en oefenbestanden.
  – Mogelijkheid tot het gratis ontlenen van een beeldkalibratiesysteem.
  – Gratis aanmaak van één printerprofiel.
  – Cursisten mogen eigen foto’s meebrengen waarover ze vragen hebben of om op te demonstreren.
  – Overzicht van handige sneltoetsen.
  – Set van voorinstelingen.

  Klik op onderstaande afbeeldingen om enkele pagina’s uit de syllabus te bekijken.
  Om daarna te sluiten, druk op de escape toets of klik in het grijze deel naast de pagina.

  Klik hier om je nu in te schrijven