Lightroom cursus module bibliotheek, dec. 2014

 • Overzicht

  Nu inschrijvenen wees zeker van je plaats! CombineerBibliotheek + ontwikkelen met 50 € korting

  Met deze modulecursus leer ik je graag de Lightroom bibliotheek van binnen en buiten kennen. Het is een module waar veel gebruikers over struikelen, fout gebruiken of de mogelijkheden niet van kennen.

  Author's imageDanny LapsCursus Lightroom

  Zaterdag 13 / 12 / 2014,
  van 14.00 tot 18.00 uur.

 • Praktische info

  De cursus module bibliotheek

  Misschien wil je geen volledige Lightroom cursus volgen, en zoek je een voordeliger formule dan de persoonlijke cursus die toch nog een individuele aanpak garandeert… dan is de modulecursus iets voor jou.

  Deze cursus vindt plaats op zaterdag 13 december 2014, en duurt 4 uur.

  In deze cursus wordt enkel de module bibliotheek uitgelegd, die verantwoordlijk is voor het archiveren van je foto’s. Op deze pagina vind je alle info terug.

  Het is mogelijk deze cursus in combinatie met de modulecursus ontwikkelen te volgen. Je geniet dan van 50 euro korting! Klik hiervoor op de knop ‘combineer’.

  Kostprijs

  De kostprijs voor de cursus bedraagt 125 € inclusief alle cursusmateriaal.

  Het is mogelijk om deze modulecursus te combineren met de modulecursus ontwikkelen. Je geniet dan van 50 € korting, en je betaalt 200 € voor acht uur les over de module bibliotheek & ontwikkelen.

  Wanneer?

  Modulecursus bibliotheek:
  Zaterdag 13 december 2014, van 14 tot 18 uur.

  Indien je de modulecursus ontwikkelen ook wil volgen: deze vindt plaats op zondag 14 december 2014, van 14 tot 18 uur. Klik hiervoor op de knop ‘combineer’ en krijg zomaar 50 euro voordeel!

  Voor wie?

  Deze cursus is gericht op de serieuze fotograaf die professionele resultaten met zijn foto’s wil halen. Hieronder verstaan we dat je een krachtig archief wil opbouwen en pas tevreden bent wanneer je het maximale uit je foto’s hebt gehaald. Lightroom is een softwarepakket dat zowel gebruikt kan worden door amateur- en professionele fotografen. Wat zij gemeen hebben, is dat ze hun foto’s makkelijk willen terugvinden en in relatief weinig tijd een optimaal resultaat willen behalen in de nabewerking.

  Lightroom raden we niet aan bij fotografen die slechts af en toe fotograferen en waarbij de computer bijkomstig is. Deze gaan beter op zoek naar een andere oplossing met beperktere mogelijkheden.

  Je hoeft geen voorkennis van Lightroom te hebben, maar we verwachten wel dat je een goede basiskennis computer hebt.

  Door wie?

  Cursus Lightroom is een eenmanszaak van Danny Laps. Hierdoor weet je onmiddellijk met wie je te maken hebt. Hij is de lesgever en je contactpersoon die je de service voor, tijdens en na de cursus biedt. In de voorbije jaren heeft hij al een stevige reputatie opgebouwd met zijn cursussen, en manier van spreken. Met zijn ervaring als leerkracht weet hij precies hoe hij Lightroom aan je moet uitleggen.

  Daarnaast won hij als fotograaf verschillende internationale prijzen, waaronder bij de prestigieuze fotowedstrijd “BBC Wildlife Photographer of the Year”.

  Waar?

  De cursus wordt georganiseerd in Malle, provincie Antwerpen, België.

  De locatie is vlot bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Je kan makkelijk parkeren langs straat, of op de parkeerplaats 100m verderop. De eerste twee deelnemers die zich inschrijven kunnen indien gewenst gebruik maken van een ondergrondse staanplaats. Alle parkeermogelijkheden zijn gratis.

  Een week voor de cursus ontvang je nog de praktische info met gedetailleerde routebeschrijving.

  Cursus info

  Inhoud van de cursus

  Modulecursus biblitoheek, 4 uur:

  – De opbouw van een goeie catalogus.
  – Je foto’s importeren vanaf je camera of verwisselbare media, en dit proces zoveel mogelijk automatiseren.
  – Toewijzen van trefwoorden en kenmerken: culling.
  – Beheer en automatiseren van je IPTC gegevens.
  – Het meester worden van een efficiënte selectieprocedure.
  – Werken met bibliotheekfilters om je foto’s onmiddellijk terug te vinden.
  – Verschillende weergavemodi.
  – Beheren van mappen, verzamelingen en slimme verzamelingen.
  – Foto’s exporteren.
  – Backup.

  Is een laptop en Lightroom nodig?

  Je hoeft niet over een laptop of een installatie van Lightroom te beschikken. Het is geen ‘hands on’ cursus waarbij iedereen achter de computer zit en alles meedoet. Daardoor zou veel tijd verloren gaan, en hiervoor bieden we een account aan op het professionele cursistengedeelte van deze website.

  Voor de module bibliotheek is het vaak zelfs eenvoudiger om van nul te beginnen, dan een bestaande bibliotheek volledig aan te passen. Je hoeft vooraf dus absoluut niet over Lightroom te beschikken.

  Overzicht van alle cursusmateriaal

  – Syllabus in kleur.
  – Login voor de website met toegang tot o.a. videotutorials en oefenbestanden voor deze module.
  – Toegang tot professioneel support ticket systeem voor je vragen nadien.
  – Overzicht van handige sneltoetsen.

  Indien je de modulecursus ontwikkelen volgt, ontvang je ook het deel van de syllabus hiervoor, en een login voor de website met toegang tot de video’s en oefenbestanden van de ontwikkelmodule.

  Klik op onderstaande afbeeldingen om enkele pagina’s uit de syllabus te bekijken.
  Om daarna te sluiten, druk op de escape toets of klik in het grijze deel naast de pagina.

  Klik hier om je nu in te schrijven