Lightroom voor natuurfotografen

 • Overzicht

  Nu aanmeldenen wees zeker van je plaats

  clrlvzw

  Dinsdag 14 oktober
  Donderdag 16 oktober
  Dinsdag 21 oktober
  Donderdag 23 oktober

  Van 20.00 tot 22.30 uur.

  Met mijn eenmanszaak wil ik je een perfecte, persoonlijke service garanderen. Cursisten ervaren het als een groot voordeel dat ze onmiddellijk weten met wie ze te maken hebben.

  Author's imageDanny LapsCursus Lightroom
 • Praktische info

  Een unieke cursus voor natuurfotografen, door een natuurfotograaf

  Natuurfotografie is een vak apart. Je moet het stellen met de omstandigheden die zich voordoen, en dat vraagt een specifieke behandeling van je foto’s om ze verder te bewerken.

  Danny Laps is al ruim tien jaar bezig met natuurfotografie, en viel zelfs al in de prijzen bij de BBC Wildlife Photographer of The Year, de meest gerenommeerde fotowedstrijd ter wereld onder natuurfotografen. Zijn werk wordt internationaal gewaardeerd, en hij heeft als Lightroom specialist al een stevige reputatie opgebouwd. De persoonlijke service en tijd die hij neemt voor je vragen worden als enorme meerwaarde ervaren door cursisten.

  In samenwerking met Landschap vzw organiseert hij de cursus Lightroom 5 voor natuurfotografen. Je krijgt hier de kans aangeboden om Lightroom te leren van iemand die met net hetzelfde bezig is als jij.

  Kostprijs

  Leden Landschap vzw: 185 €
  Vrije inschrijvingen: 225 €

  10 uur les + cursusmateriaal + login website + gratis plugin + persoonlijke service voor én na de cursus.

  Leden van Landschap vzw genieten van een fikse korting en betalen 185 € voor de volledige cursus met alle materiaal.

  De kostprijs voor de cursus bedraagt 225 € inclusief alle cursusmateriaal, en voorziening van drank en hapjes.
  We staan er garant voor dat je voor dit bedrag een uitstekende cursus met heel waardevol materiaal krijgt, wat je nergens anders zal vinden.

  Bovendien ontvang je bij deze cursus een gratis licentie voor de Lightroom plugin Perfect Effects 8 premium. Een voordeel van 75 euro dat heel mooi is meegenomen!

  Wanneer?

  De cursus start om 20.00 uur en stopt om 22.30 uur. Er is een korte pauze voorzien.

  – Dinsdag 14 oktober 2014
  – Donderdag 16 oktober 2014
  – Dinsdag 21 oktober 2014
  – Donderdag 23 oktober 2014

  Je bent voor de cursus al welkom om je individuele vragen te stellen, of blijf gerust nog even op het einde. Zo neem je jouw vragen en problemen niet mee naar huis, maar krijg je onmiddellijk een antwoord of oplossing.

  Voor wie?

  Deze cursus is gericht op de serieuze natuurfotograaf die professionele resultaten met zijn foto’s wil halen. Hieronder verstaan we dat je een krachtig archief wil opbouwen en pas tevreden bent wanneer je het maximale uit je foto’s hebt gehaald. Lightroom is een softwarepakket dat gebruikt kan worden door amateur- en professionele fotografen. Wat zij gemeen hebben, is dat ze hun foto’s makkelijk willen terugvinden en in relatief weinig tijd een optimaal resultaat willen behalen bij de nabewerking.

  Deze cursus richt zich specifiek op de doelgroep van de natuurfotografen. Je leert een archief opbouwen en je natuurfoto’s bewerken. Uiteraard verschilt dit van studiofoto’s of een huwelijksreportage. We verwachten dus natuurfotografen over de vloer te krijgen voor deze cursus.

  Lightroom raden we niet aan bij fotografen die slechts af en toe fotograferen en waarbij de computer bijkomstig is. Deze gaan beter op zoek naar een andere oplossing met beperktere mogelijkheden. We raden het eveneens af voor fotografen die fotomontages willen maken door te werken met lagen. In onze cursus leer je foto’s bewerken tot een realistisch resultaat.

  Je hoeft geen voorkennis van Lightroom te hebben, maar we verwachten wel dat je een goede basiskennis computer hebt.

  Door wie?

  Cursus Lightroom is een eenmanszaak van Danny Laps. Hierdoor weet je onmiddellijk met wie je te maken hebt. Hij is de lesgever en je contactpersoon die je de service voor, tijdens en na de cursus biedt. In de voorbije jaren heeft hij al een ijzersterke reputatie opgebouwd met zijn cursussen, en manier van spreken. Met zijn ervaring als leerkracht weet hij precies hoe hij Lightroom aan je moet uitleggen.

  Daarnaast won hij als fotograaf verschillende internationale prijzen, waaronder bij de prestigieuze fotowedstrijd “BBC Wildlife Photographer of the Year”. Danny wordt regelmatig gevraagd voor lezingen in België en Nederland.

  Wil je nog meer weten over Danny en Cursus Lightroom? Klik hier om meer te lezen (opent in een nieuw tabblad, zodat je makkelijk kan terugkeren naar deze pagina).

  Waar?

  De cursus wordt georganiseerd in Malle, provincie Antwerpen, België.

  De locatie is vlot bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Je kan makkelijk parkeren langs straat, of op de parkeerplaats 100m verderop. De eerste twee deelnemers die zich inschrijven kunnen indien gewenst gebruik maken van een ondergrondse staanplaats. Alle parkeermogelijkheden zijn gratis.

  Malle is niet zo ver gelegen van de grens met Nederland, dus voor de noorderburen kan het zeker ook interessant zijn.

  Een week voor de cursus ontvang je nog de praktische info met gedetailleerde routebeschrijving.

  Cursus info

  Inhoud van de cursus

  In een avondcursus van vier lessen leer je de modules van Adobe Lightroom 5 kennen. We besteden extra aandacht aan de twee belangrijkste modules: bibliotheek en ontwikkelen. Deze doorlopen we van begin tot eind, zonder enig detail over het hoofd te zien. De module kaart wordt ook aan je uitgelegd. De andere modules:boek, presentatie, afdrukken en web worden kort voorgesteld.

  In deze cursus focussen we op de vaardigheden die de natuurfotograaf moet beheersen om zijn foto’s goed te beheren en te bewerken. De ontwikkelmodule zal een ontdekking voor je zijn om je foto’s op zeer korte tijd spectaculair te leren verbeteren. Cursisten zijn heel enthousiast over de tips die ze meekrijgen om hun foto’s technisch uitstekend te ontwikkelen en wat ze nog als extra kunnen doen om hun foto nog beter te maken. Als lesgever ben je blij te horen op het einde van de lessenreeks dat hetgeen de cursisten hebben geleerd in geen enkel boek te lezen is.

  Adobe Lightroom is een programma waarmee zowel amateur- als professionele fotografen hun foto’s kunnen archiveren, bewerken en publiceren. In deze cursus leer je de hele workflow beheersen. We gaan op zoek welke stappen zinvol en overbodig zijn bij beeldbewerking. Je krijgt oplossingen aangeboden om zoveel mogelijk te automatiseren. Je krijgt praktische tips die je in handboeken niet krijgt. Je ziet elke stap voor je eigen ogen uitgelegd, en je kan onmiddellijk vragen stellen. Thuis kan je met precies dezelfde voorbeelden oefenen, uit het zorgvuldig samengesteld cursusmateriaal. Je zal avond na avond beter en beter worden in het stroomlijnen van je persoonlijke workflow. Na deze cursus zal je veel efficiënter foto’s kunnen bewerken.

  De cursus is volledig up to date = Lightroom 5.

  Is een laptop en Lightroom nodig?

  Je hoeft niet over een laptop of een installatie van Lightroom te beschikken. Het is geen ‘hands on’ cursus waarbij iedereen achter de computer zit en alles meedoet. Daardoor zou veel tijd verloren gaan, en hiervoor bieden we een account aan op het professionele cursistengedeelte van deze website.

  Voor de module bibliotheek is het vaak zelfs eenvoudiger om van nul te beginnen, dan een bestaande bibliotheek volledig aan te passen. Je hoeft vooraf dus absoluut niet over Lightroom te beschikken.

  Wees vrij om je laptop met Lightroom erop mee te brengen.

  Overzicht van alle cursusmateriaal

  – Syllabus van 200 pagina’s in kleur.
  – Login voor de website met toegang tot o.a. videotutorials en oefenbestanden.
  – Toegang tot professioneel support ticket systeem voor je vragen nadien.
  – Mogelijkheid tot het gratis ontlenen van een beeldkalibratiesysteem.
  – Gratis aanmaak van één printerprofiel.
  – Cursisten mogen eigen foto’s meebrengen waarover ze vragen hebben (laatste sessie).
  – Overzicht van handige sneltoetsen.
  – Set van voorinstelingen.

  Klik op onderstaande afbeeldingen om enkele pagina’s uit de syllabus te bekijken.
  Om daarna de sluiten, druk op de escape toets of klik in het grijze deel naast de pagina.

  Nu aanmelden om je plaats te veroveren. Nog een vraag? Klik en stel ze hier. We helpen je graag verder.