Foto’s weergeven op kaart


Video


Download

Iphone: foto's met locatiegegevens

Download 16.77 MB


Afbeeldingen


Info

Het makkelijkst om foto’s van locatie info te voorzien is deze te fotograferen met een apparaat dat een ingebouwde gps ontvanger bevat zoals de meeste smartphones of sommige camera’s.

Bij de instellingen van je smartphone vind je terug of je gps gegevens wil inschakelen. Deze keuze heb je omwille van privacyredenen. Op een Iphone vind je deze terug onder instellingen > locatievoorzieningen.

De smartphone of camera met gps ontvanger zal automatisch deze info aan je foto’s koppelen. Eens je ze in Lightroom hebt geïmporteerd, verschijnt de gps informatie automatisch. Je ziet ook een foto tussen de voorbeelden (bierglas La Chouffe) waarbij de locatievoorzieningen stonden uitgeschakeld. Hierbij is het niet meer mogelijk de gps informatie te achterhalen.

Raadpleeg dus goed de handleiding van je smartphone of camera met ingebouwde gps ontvanger om precies te weten wat je moet instellen om de informatie mee op te nemen in de foto’s.

Opgelet: inschakelen van de gps functie zorgt voor een hoger batterijverbruik.


Links

Lightroom maakt gebruik van Google Maps om de gps locaties te achterhalen en weer te geven.

Google Maps: https://maps.google.com/


Meld

Hoewel er veel tijd en zorg in deze website is gestoken, kan er zich toch een probleem voordoen. Indien je op deze pagina een probleem of fout vindt, kan je het via dit formulier melden. De gegevens over deze pagina worden automatisch mee verstuurd.

Klik hier voor het formulier.
Een moment geduld aub.