Gegradueerd filter: kleurtint


Video


Download

RAW bestand(en)

Gegradueerd filter: stadslandschap, zeelandschap en vakantiehuisjes

Download 44.85 MB


Vergelijk


Info

Je kan een kleurtint invoegen in het gegradueerd filter, om een element uit je scène zoals de lucht interessanter te maken. In het deelvenster van het gegradueerd filter vind je onderaan de titel ‘kleur’ terug, met daarachter een klein rechthoekig vakje. Klik dit vakje aan om een kleur in te brengen. Je kan kiezen uit een van de vijf voorziene tinten (twee blauw voor lucht, drie warm voor huid) of met het pipet een kleur uit het kleurenpalet selecteren. Onderaan kan je met de schuifregelaar achter de ‘S’ de verzadiging (Saturation) aanpassen.

 


Links

  • Meer info en voorbeelden over het gebruik van een grijsverloopfilter op je camera vind je terug op deze pagina van Lee Filters. Er zijn ook nog andere merken beschikbaar, waaronder Lee een bekend en veelgebruikt merk is van prima kwaliteit:
    http://www.leefilters.com/index.php/camera/system


Meld

Hoewel er veel tijd en zorg in deze website is gestoken, kan er zich toch een probleem voordoen. Indien je op deze pagina een probleem of fout vindt, kan je het via dit formulier melden. De gegevens over deze pagina worden automatisch mee verstuurd.

Klik hier voor het formulier.
Een moment geduld aub.