Printerprofiel: professionele kalibratie

Printerkalibratie, printerprofiel, perfecte kleuren!

Professionele kalibratie:

Aan de hand van vier pagina’s, samen goed voor 576 kleurstalen, wordt een printerprofiel voor jou aangemaakt. Met deze professionele kalibratie krijg je een printerprofiel bezorgd dat  prima de kleurnuances in zowel kleur als zwart-witfoto’s weergeeft. Ook de grijstinten in kleurfoto’s zijn beter.

Hoe het werkt:

Je drukt vier testkaarten af met kleurstalen. Deze testkaarten verstuur je per post naar ons. Wij maken na ontvangst onmiddellijk jouw kleurprofiel aan. Dit profiel bezorgen wij aan jou per email, samen met stap voor stap instructies hoe je het installeert. Lightroom gebruikers hebben extra voordeel: zij krijgen toegang tot heel interessante videotutorials over afdrukken en kleurmanagement.

Wat is zo’n profiel, en een kalibratie:

Op de testkaarten drukt je printer de kleuren af zoals hij denkt dat hij het hoort, zonder dat er kleurmanangement aan te pas komt. Door een kalibratie te laten uitvoeren, wordt een bestand aangemaakt dat de vertaling van deze kleuren tussen computer en printer doet om tot een correct resultaat te komen. Op de kleurstalen die we van jou ontvangen, wordt een toestel geplaatst. Dit is een spectrocolorimeter, die staal per staal zal inlezen. Dit doen we volledig handmatig, en met de uiterste zorg. De spectrocolorimeter vergelijkt de gemeten kleur met de werkelijke geijkte kleur. In het bestand dat wordt aangemaakt, wordt genoteerd welke aanpassing nodig is om jouw printer de geijkte kleur te laten afdrukken. Als jou printer zuiver rood afdrukt als lichtrood, zal onze software dat in het bestand noteren. Met gebruik van het printerprofiel wordt zuiver rood daarna effectjef als zuiver rood afgedrukt.

De kleurstalen:

Wij leveren je niet graag een kat in een zak. Daarom tonen we hier al de kleurstalen waarmee jouw printer geijkt zal worden.

Nu professionele printerkalibratie bestellen.