Profielservice: scherm kalibreren of ijken

De meeste beeldschermen zijn bij aankoop niet standaard geijkt, tenzij je een zware investering hebt gedaan zoals een Eizo scherm. Verwacht dus niet dat de meeste schermen de juiste helderheid en kleur weergeven. Je wil toch niet dat je foto te licht of te donker is, te flets of te verzadigd. En wat je helemaal niet wil, is dat al de foto’s die je al hebt bewerkt fout worden weergegeven.

Je kan er van uitgaan dat jouw beeldscherm niet is geijkt. Dit is absoluut geen reden tot paniek: de kleurafwijkingen vallen doorgaans nogal mee. Iemand die serieus met fotografie bezig is, aanvaardt deze kleurafwijkingen niet. Een beetje te rood en een paar procent te licht, zal jou niet onmiddellijk opvallen. Als je deze foto daarna op een geijkt scherm bekijkt, zal de kleurafwijking wel opvallen en lijkt het alsof de foto nog niet helemaal of slecht is afgewerkt. Ook bij professionele prints gaat dit opvallen. Daarom is het zinvol om te investeren in een schermkalibratie.

Een kalibratie van je scherm kost 30 €. We moeten daarvoor bij jou aan huis komen, of als je een laptop gebruikt kan je tot bij ons komen. Onze verplaatsingskosten bedragen € 0,40 / km. Het duurt ongeveer een halfuur. Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op om verdere afspraken te maken.

Via onderstaand formulier kan je een kalibratie aanvragen. Indien we tot bij jou moeten komen, ontvang je eerst nog een prijsofferte. We willen graag duidelijk zijn, en je niet voor verrassingen zetten. Enkel zo zal je achteraf heel tevreden zijn dat jouw scherm de kleuren perfect weergeeft!

Schermkalibratie bestellen

Een moment geduld aub.